Een prachtige groene plek

Een heel geliefde wijk

Het Houtkwartier is een bestaande en geliefde woonwijk. De wijk grenst aan stadspark de Leidse Hout en ligt aan de noordkant van Leiden, tegen het dorpsachtige Oegstgeest. Midden in dit Houtkwartier, op de prominente plek van het voormalige ROC Dieperhout, gaan de woningen en appartementen van ons Park Dieperhout naadloos en harmonieus op in de omgeving.

man-op-terras

Een krantje lezen op het terras van het charmante theehuis

Alles op wandel-
en fietsafstand

Stelt u zich voor: vanuit uw huis loopt of fietst u direct de Leidse Hout in. U kunt er wandelen of fietsen, tennissen of joggen, genieten van bijzondere bomen en planten, een krantje lezen op het terras van het charmante theehuis of even verder lunchen op het landgoed van hotel-restaurant Kasteel Oud-Poelgeest. Zoekt u liever de drukte van de Leidse binnenstad op, met zijn eigentijdse winkels, bijzondere boetiekjes en musea? Op de fiets bent u er in een kwartier. Voorzieningen als supermarkten en een bibliotheek vindt u in het Houtkwartier zelf. Zorgvoorzieningen vindt u nog dichterbij. Dieperhout krijgt namelijk een gezondheidscentrum waarin zich onder meer een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, een apotheek en een priklab vestigen.

Een groene stadsrand

Door de Leidse Hout en de landschappelijke buffer die zich zelfs nog verder uitstrekt, hebben het Houtkwartier en met name Dieperhout de uitstraling van een groene stadsrand. Hoewel grootstedelijk en groen vaak moeizaam samengaan, geldt dit niet voor het Houtkwartier en Dieperhout. De parkachtige wijk laat u genieten van de rijkdom van de natuur en biedt u rust en ruimte. Tegelijkertijd is de binnenstad van Leiden uitstekend en snel bereikbaar, evenals de rest van de Randstad.

Net zo gemakkelijk bereikt u het dynamische stadshart van Leiden en de rest van de Randstad

Het beste van heden en verleden aan de rand van de Leidse Hout

12 stijlvolle en comfortabele appartementen

Een combinatie van wonen, zorg en service

Dieperhout is een aantrekkelijk en kleinschalig gebouw met 12 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. De meerzijdige appartementen zijn variërend in grootte en stuk voor stuk voorzien van een ruim balkon of (dak)terras. Op de onderste twee lagen komt een gezondheidscentrum van ongeveer 1.400 vierkante meter. Diverse partijen, waaronder een huisartsenpraktijk, podologiecentrum, apotheek, praktijk voor fysiotherapie en overige medische functies zoals bijvoorbeeld een priklab, nemen hun intrek in het gebouw, dus volop aanbod van zorg en service op een steenworp afstand.

Grote raampartij

De appartementen zijn heerlijk ruim opgezet en bieden alle mogelijkheden om de inrichting te realiseren die u wenst. Uw appartement wordt opgeleverd met een separate toiletruimte en een ruime badkamer met inloopdouche, standaard afgewerkt met onder meer grote keramische tegels. De keuze van de keuken is een persoonlijke aangelegenheid. Daarom worden de appartementen standaard zonder keuken opgeleverd. De appartementen beschikken over grote raampartijen, waardoor u een heerlijk licht appartement heeft met een prachtig uitzicht.

Ruime parkeermogelijkheden

Onder het gebouw komt een garage voor privé parkeerplaatsen. U heeft een eigen parkeerplek in de kelder. Bijzonder is dat hier gebruik wordt gemaakt van een autolift in plaats van een standaard hellingbaan. Op de straat bevinden zich openbare parkeerplaatsen voor bezoekers. De parkeererven op het binnenterrein gaan zo veel mogelijk verscholen in het groen; ze zijn zelfs geplaveid met grastegels.

De bladvormige plattegrond van Dieperhout leent zich van nature voor een groene en hofjesachtige opzet

Nieuwsgierig naar de details van de woningen?

Ontwikkeling en realisatie

Smit's Bouwbedrijf BV
Parallelweg 8
1948 NM Beverwijk
0251 27 77 77
sbb@smitsbouwbedrijf.nl
smitsbouwbedrijf.nl

Architect

VVKH Architecten
Postbus 11310
2301 EH Leiden
071 514 9957

info@vvkh.nl
vvkh-architecten.nl

Makelaar

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
071 516 8080
info@fidesmakelaarsleiden.nl
fidesmakelaarsleiden.nl